Selvforsvar og Ju-jitsu

Træningstider:

 

VESTERKÆRET Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
Familiehold     17:00 - 17:55      
Selvforsvar & Jujitsu voksen 1 (begyndere)  18:00 - 19:25    18:00 - 19:25      
Selvforsvar & Jujitsu voksen 2 (øvede)  19:35 - 21:00    19:35 - 21:00      
Selvforsvar & Jujitsu børn  16:30 - 17:55    16:30 - 17:55      
Selvforsvar & Jujitsu ynglinge  16:30 - 17:55    16:30 - 17:55      
Selvforsvar            

 

Ju-jitsu og selvforsvar

Ju-jitsu er et traditionelt selvforsvarssystem, der udvikler den enkelte udøver mentalt og fysisk. Gennem træningen kommer du i bedre form, får en større selvsikkerhed, udvikler din selvdiciplin, lærer at forsvare dig selv og så er det samtidigt sjovt at træne Ju-jitsu. Vores træninger er en vekselvirkning mellem kardio, styrke og fleksebilitet, samt teknik træning.

Kom og få en prøvetime - de første 2 ugers træning er gratis.

 

Familieholdet er der hvor du og dine børn sammen kan deltage i selvforsvarsundervisningen.

Familieholdet er som udgangspunkt for forældre og børn 4-8 år (eller efter aftale).

Vi træner sammen og med hinanden, på et niveau hvor alle kan være med, men hvor du samtidigt kan få udviklet dine færdigheder i samspil med dit barn.

Grundprincipperne i selvforsvar giver et fokus på, hvordan vi tager vare på os selv og andre. Vores mål er ikke at slås, men at undgå at komme til det. Derfor retter vi i træningen fokus på at når vi slås og mosler, gør vi det kun for sjov.

Træningen er en blanding af kondition, styrketræning, balance, selvforsvarsteknik og leg. Undervisningen er uformel, men læner sig teknisk op ad den jujitsu, der ellers trænes i klubben.

Træningen foregår, fordi der er så stor tilslutning til holdet, i en gymnastiksal på skolen ved siden af klubbens normale lokaler, hvor vi mødes hver gang.

Det er som udgangspunkt barnet, der er i fokus, dvs. hvis du som voksen er forhindret i at deltage, må du gerne sende en ”vikar” i stedet.

Træningen foregår onsdage fra 17:00 til 17:55

Deltagelse koster 115,-/md og dækker 1 barn og 1 voksen.

Før og efter træning er der mulighed for at gøre brug af klubbens faciliteter (bad, omklædning, motionsrum, kaffemaskine, opholdsrum mv)

 

Mizu-no-kokoro Ju-jitsu
I Aalborg Selvforsvar og Ju-jitsu Klub træner vi systemet Mizu-no-kokoro Ju-jitsu, som er en sammensmeltning af flere systemer, hvor vi benytter slag, spark, kast, låse og stranguleringer som forsvar, alt efter angrebets karakter. Systemet blev lanceret i 2000, og er udviklet og grundlagt af Christian Hvidberg. Se mere på www.mizunokokoro-jujitsu.com


Historisk
Ju-jitsu blev udviklet af samuraierne i det feudale Japan (før 1868) som en metode, der bygger på nærkamp, enten ubevæbnede eller anvender mindre våben, der kan bruges defensivt eller offensivt, til at pasificere en eller flere ubevæbnede eller væbnede modstandere. Da det blev klart at angreb kun med slag hurtigt kunne blive ineffektivt, lærte udøverne at den mest effektive metode for at neutralisere en fjende var at benytte låse, kast og stranguleringer. Disse teknikker blev bygget op omkring princippet at udnytte fjendens egen kræfter imod dem selv.


I dag findes der mange varianter af moderne ju-jutsu, Ju-jitsu eller Jiu-jitsu. Skolerne eller klubberne udnytter forskellige former for teknikker (f.eks. kast, stranguleringer, låse, slag, spark, føregreb m.m). Desuden underviser nogle stilarter i brug af traditionelle våben.

 

Download Pensum

Hent Pensum her