Brasiliansk Jiu-Jitsu

Træningstider:

VESTERKÆRET Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag
Brasiliansk JiuJitsu (Fundamentals)

 

16:45 - 18:00

 

 

 

 
Brasiliansk Jiu-Jitsu

 

18:00 - 20:00

 

18:00 - 20:00 16:00 - 18:00
(Sparring)
09:00 - 11:00
(Fri træning)

 

De fleste, der træner kampsport har på et eller andet tidspunkt hørt om Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ). ”Det er det der gulvkamp, er det ikke?” er tit det spørgsmål, man bliver mødt med.

 

Og det er gulvkampen som BJJ primært er kendt for. Stilen blev udviklet af Helio Gracie i Rio De Janeiro, Brasilien. Helio og hans storebror Carlos havde i starten af sidste århundrede lært Judo og Ju Jitsu af den Japanske imigrant Count Coma, men mange af teknikkerne var umulige for Helio -som var en lille mand- at udføre. Derfor videreudviklede han de teknikker, han kendte fra Japansk Ju Jitsu, således at de passede til en mindre og svagere udøver.

 

Helio fandt ud af, at hvis man tog kampen ned til gulvet, var modstanderens størrelse af mindre betydning, og han lærte at besejre større og stærkere modstandere ved hjælp af teknik og vægtstangsprincip.

 

For at bevise effektiviteten af sit nye Jiu Jitsu system udfordrede Helio udøvere fra mange andre stilarter. En tradition, der er blevet videreført af hans sønner, hvor især Royce Gracie var med til at gøre BJJ kendt over hele verden, da han i 1993 vandt de første Ultimate Figthing Championships. I dag trænes der BJJ over hele verden, og selvom BJJ er effektivt selvforsvar, træner de fleste for sportens skyld eller for at holde sig i form. Ved første øjekast kan BJJ minde om Judo, men hvor man i Judo kan vinde en kamp på kort tid ved at kaste sin modstander fladt på ryggen, kæmper man i BJJ til submission, eller på dansk, overgivelse. Størstedelen af BJJ foregår på gulvet, hvor målet er at komme i en dominerende position og derefter afslutte kampen med en lås eller strangulering. Selvom fokus er på gulvkampen, trænes der selvfølgelig også stående kast og nedtagninger. På trods af at der ikke lægges særlig stor vægt på spark og slag, regnes BJJ alligevel for at være en af de mest effektive stilarter i verden, og mange traditionelle stilarter er begyndt at træne en eller anden form for BJJ/Grappling for at have kendskab til alle afstande.

 

I vores klub (ASJK) træner vi BJJ primært for sjov og for motionens skyld, men ind i mellem tager vi til stævner for at afprøve vore færdigheder mod andre udøvere.

 

Træningen foregår i en venlig atmosfære, hvor der ikke skelnes mellem rang eller niveau. Den helt nye træner med de mere erfarne, og vi lærer alle af hinanden. Stemningen er uhøjtidelig og du vil møde en masse glade mennesker, som vil tage godt imod dig…

 

På holdet træner både unge og voksne. Man skal dog være fyldt 14 år for at deltage i træningen.

Vi træner under Marcelo Yogui, oprindeligt fra Rio de Janeiro, Brasilien, bosat i Göteborg, Sverige.Marcelo er 5. dan i Brasiliansk Jiu-Jitsu og en af de helt oprindelige pionerer indenfor BJJ i Skandinavien. Marcelo har over 30 års erfaring og har trænet med navne som Rillion Gracie, Carlos Gracie Jr., Renzo Gracie, Machado brødrene m.fl. Marcelo er dermed en af de mest erfarne instruktører i Skandinavien, med en bred erfaring indenfor BJJ til selvforsvar såvel som sport.Så hvad enten du vil lære at forsvare dig selv, kæmpe til turneringer, komme i bedre fysisk og mental form eller bare møde nye venner og have det sjovt, så håber vi at Aalborg BJJ er stedet for dig! VI SES TIL BJJ!!